خلاص هنبدأ نعمل بسكويت العيد كل سنه وانتم طيبين وبخير
أول طريقة عمل بسكويت العيد
أول طريقة عمل بسكويت العيد
المقادير
- كوب دقيق
- نص كوب زبدة او سمن بدرجة حرارة الغرفة
- نص كوب سكر بني(او نضع علي السكر العادي ملعقة _عسل اسود)
- ربع كوب سكر ابيص
- بيضة واحدة
- فانيليا
- ربع كوب كاكاو
- ملعقة كبيرة بيكنج بودر
- رشة ملح
الطريقة
- .نضرب الزبدة مع السكر البني و السكر الابيض حتي يصبح كريمي .
- .نضيف البيضة والفانيليا ونضرب نخليط المكونات.
- .نضيف الدقيق عليا بيكنج بودر و رشة الملح والكاكاو ونقلبهم ونضيفهم علي الخليط ونقلب براحة حتي تتجانس معا بعض .
- .نتركها ترتاح لمدة عشرة دقائق ونشكل العجينة.
- .نضع في الفرن علي درجة الحرارة متوسط.
(الطريقة الثانية بمقادير مش مكليفة بسكويت العيد)
المقادير
- كوب دقيق أبيض
- كوب سكر ناعم
- ٢بيضة
- فانيليا
- كوب زبدة دافئة
- ملعقتين قرفة
الطريقة
يضرب السكر مع البيض و الزبدة و القرفة ثم يضاف الدقيق بالتدريج مع التقليب المستمر حتي تصبح العجينة متوسطة الليونة ،ويشكل العجينة، وتدخل الفرن .
إرسال تعليق